Je bekijkt nu De leukste training van het jaar; de pietentraining

De leukste training van het jaar; de pietentraining

  • Berichtcategorie:Korfbaltraining

Yes! De Sint is weer in het land. De kinderen staan te stuiteren en kunnen hun energie kwijt op de korfbaltraining. Maar zo eens per jaar mag de korfbaltraining in het teken staan van één ding: de pieten. In dit artikel geven we je ideeën voor de pietentraining voor de kangoeroes en de pupillen F.  

Oefeningen pietentraining

De meeste oefeningen in dit rijtje worden uitgevoerd met kleine pakjes. Pak iets klein en lichts in zodat de spelletjes ermee gedaan kunnen worden. Dit hoeven geen echte cadeautjes te zijn.

  1. Alle kinderen staan in een rijtje voor de korf. De eerste in de rij krijgt een cadeautje. Deze gooit hij/zij naar de volgende in de rij. De laatste speler die het dichtste bij de korf staat mag het cadeautje door de korf gooien. Vervolgens schuift iedereen een plekje door zodat alle kinderen aan de beurt komen.
  2. Leg de korfbalmanden op de grond, deze dienen als schoorsteen. Zet een parcours uit waarbij de kinderen zo snel mogelijk door een aantal schoorstenen moeten om de pakjes naar de andere kant van de zaal te brengen.
  3. Als pieten iets goed moeten kunnen dan is het wel om over de daken te lopen. De kinderen gaan dat oefenen door over banken te lopen. Ze nemen de cadeautjes of de hele zak van Sinterklaas mee naar de overkant om ze vervolgens door de korf te gooien.  
  4. Is de training in een zaal waar touwen hangen? Deze kun je super leuk gebruiken voor de pietentraining. Leg aan beide kanten van het touw matten neer. De kinderen kunnen zo van de ene mat, oftewel het dak, naar het andere dak zwaaien.
  5. De daken moeten de pieten ook op zien te komen. Staat er een klimrek in de zaal? Dan kun je deze gebruiken om naar boven te klimmen als denkbeeldig dak. Plaats tegen het wandrek vervolgens een dikke mat en op het einde twee kleine matten. Via de dikke mat kunnen de pietjes in opleiding glijdend omlaag gaan.

Pietendiploma

Op het einde van de training is het leuk om af te sluiten met het uitschrijven van de pietendiploma’s. De kindjes zijn geslaagd om de pieten te kunnen helpen met het rondbrengen van pakjes. Hieronder vind je een afbeelding die je zou kunnen gebruiken. Zijn er pieten aanwezig op de training? Dan is het extra leuk om ze door de pieten te laten uitdelen.

Bron: https://jufbijtje.nl/pietendiploma-juf-lies/

Geef een reactie