Je bekijkt nu Van beginner tot gevorderde: Een korfbaltraining voor alle niveaus

Van beginner tot gevorderde: Een korfbaltraining voor alle niveaus

Inspiratie voor korfbaltrainingen is er nooit genoeg, dus hierbij delen we er weer eentje. Uiteraard begint de training met een warming-up. We hebben een volledig artikel geschreven met ideeën voor de warming-up voor korfbal, dus check die vooral even. Iedereen warm? Dan kun je starten met deze training.

Schieten tot je scoort

Plaats vier korfbalpalen (in het geval van 8 spelers, heb je er 10 plaats er dan 5) in een vierkant met de korven gericht naar het midden. Onder iedere korf staat één aangever. De rest van het team staat op een aantal meter van de korf af, voor iedere korf één. De aangever speelt de bal en degene voor de korf schiet. Is het schot raak, dan wissel je met degene onder de korf. Is het schot mis? Dan loop je door naar de volgende korf totdat je weet te raken.

Reeks

Bij dit spel is het doel om zo snel mogelijk 40 punten te verdienen. Bij iedere paal staan twee spelers, één om te vangen en de ander om te scoren. Duo’s kunnen punten als volgt verdienen:

  • Klein kansje = 1 punt
  • Schot vanaf 3 meter = 2 punten
  • Schot van 5 meter = 3 punten
  • Doorloopbal = 1 punt
  • Alles gescoord? = 10 punten

De reeks wordt achter elkaar gemaakt. Als het duo 10, 20, 30 en 40 punten heeft, rennen ze een rondje om een deel van het veld. Wie als eerste 40 punten heeft en terug is van het rondje, heeft gewonnen.

Pionnenroof

Deze is wellicht een welbekende oefening voor velen: pionnenroof. Verdeel een x-aantal pionnen over de beschikbare korven en plaats bij iedere korf 2 tot 3 spelers en één korfbal. Als het duo scoort, mogen ze bij een andere korf een pion gaan stelen en op de eigen stapel leggen. Dit gaat net zo lang door totdat één korf alle pionnen heeft.

Strafworp of rennen

Om te zorgen dat iedereen oefent op strafworpen, is de volgende oefening leuk om te doen. Iedere speler neemt 10 strafworpen. Voor iedere strafworp die mis gaat, bedenk je een ‘straf’. In deze variant gaan we uit van een stuk rennen, bijvoorbeeld heen en weer de breedte van het veld. Je kunt uiteraard hier zelf een ‘straf’ voor bedenken, zoals 10 seconden planken of een burpee voor iedere gemiste strafworp.

Partijen

Een training sluit je natuurlijk af met waar je het met z’n allen voor doet: partijen!

Veel plezier met deze training. Laat het ons weten als je deze hebt gedaan en wat je ervan vond? Dat vinden wij super leuk om terug te horen!

Geef een reactie