Je bekijkt nu De eerste buitentraining: volledige korfbaltraining voor senioren en oudere jeugd teams

De eerste buitentraining: volledige korfbaltraining voor senioren en oudere jeugd teams

Yes het buitenseizoen is weer begonnen! Niks fijner dan sporten in de buitenlucht. Oké, als het niet vriest of stormt. Maar een beetje korfbal(st)er is wel opgewassen tegen de omstandigheden die veldkorfbal ooit met zich meeneemt. De eerste korfbaltraining zit er ook weer op dus deel graag met jullie deze training ter inspiratie. Deze korfbaltraining is voor verschillende teams tot te passen, van de senioren tot aan de (oudere) jeugd.  

Warming up

Voor de warming up is de volgende eenvoudige oefening: Plaats een aantal korfbalpalen op ruimte afstand uit elkaar. Onder iedere korfbalpaal staat een speler met bal. De andere spelers lopen (met de klok mee, wel zo makkelijk) vanaf een lange afstand na de korfbalpaal toe. Hier ontvangen ze de korfbal en nemen een doorloopbal. Ze vangen de bal zelf af zodat ze de volgende speler aan kunnen spelen.

Na verloop van tijd maken de doorloopballen plaats voor kleine kansjes en schieten op ongeveer 4 meter afstand.

Tot de tien

Vervolgens is het tijd om een competitief element toe te voegen. Verdeel de spelers in twee tot drietallen per paal. De opdracht is om als eerste tot 10 doelpunten te komen. De eerste ronde zijn dit tien doorloopballen, dan 10 kleine kansjes en vervolgens tien schoten. Als er tien doelpunten zijn gemaakt per twee of drietal wordt dit geroepen en gaat iedereen over op de volgende oefening.

Pionnen plaatsen

Verdeel de groep onder en plaats drie tot vier personen per paal. In het middel zet je een grote stapel pionnen, denk aan zo’n 40-50 stuks.

Het doel is om zoveel mogelijk te scoren. Op de plek waar de schutter raakt schiet, plaats je een pion. Ieder team probeert zoveel mogelijk pionnen te plaatsen. Is de stapel op? Dan stopt de eerste ronde van deze korfbaloefening.

Voor de volgende ronde schuift ieder team door naar de volgende korbalpaal. De pionnen blijven staan. Nu is het aan het nieuwe team om de geplaatste pionnen weg spelen. Dit gebeurt door te scoren vanaf de pion.  

Spelersroof

Tijd voor een korfbaloefening die voor wat plezier zorgt: spelersroof. Afhankelijk van hoe groot de groep is selecteer je een aantal palen. Zorg dat er ongeveer 3-4 spelers per paal staan. Bij iedere korf mag steeds één iemand schieten vanaf een meter of 5 (dit is aan te passen naar niveau). Mist de speler? Dan sluit hij/zij achteraan in de rij.

Weet de speler raak te schieten, dan mag hij/zij een speler van het andere team stelen. Dit doen ze door er naar toe te rennen en aan te tikken. Het spel stopt als iedereen bij één paal staat. Het leuke van dit spel? Iedereen wint altijd.

Partijen

Uiteraard wordt ook deze training afgesloten met een potje partijen.

Veel plezier met deze training en het nieuwe buitenseizoen!

Geef een reactie