Je bekijkt nu 7 korfbalspelletjes die zorgen voor een lach tijdens de training

7 korfbalspelletjes die zorgen voor een lach tijdens de training

Op Korfbalinfo.nl delen we verschillende korfbaltrainingen en oefeningen. De meeste met als doel om beter te worden in korfbal. Maar het meest belangrijke is natuurlijk om lol te hebben op de trainingen. Daarom delen we in dit artikel 7 korfbalspelletjes die zorgen voor een leuke en ontspannen korfbaltraining.

1.      Bal op pion

Plaats twee grote pionnen naast elkaar met daarop een korfbal. Om iedere pion zit een gekleurd attribuut zoals een lintje of een rond pionnetje. Achter iedere pion staat een speler. Oudere spelers kun je het wat moeilijker maken door ze in squat houding te laten staan. Als trainer roep je steeds één van de twee kleuren. Het doel voor de spelers is om zo snel mogelijk de bal te pakken.

2.      Bal door hoepel

Geef ieder tweetal een hoepel en een bal. Plaats de teams zo ver mogelijk uit elkaar. Het doel is om de bal zo vaak mogelijk door de hoepel te gooien. Iedereen begint in stilstand en wanneer je als trainer aftelt mogen de spelers de hoepel gaan rollen. Direct starten ze met het overgooien van de bal door de hoepel. Ze tellen het aantal keren dat ze hebben overgegooid totdat de hoepel op de grond valt.

3.      De rups

Het volgende korfbalspel is gericht op teambuilding. De groep wordt opgesplitst in groepen van ongeveer 5 personen. Ze gaan in een treintje achter elkaar zitten en vormen zo samen een rups. Hierbij houden ze elkaars enkels vast, de laatste speler kan zich afzetten tegen de grond. Het doel is dat de groepen zich als rups zo snel mogelijk naar de overkant proberen te krijgen. Hierbij mogen ze elkaar niet loslaten.

4.      Dobbelen met pionnen

Plaats verschillende pionnen op een aantal meter afstand. Verdeel het team in groepjes van twee personen. Iedere team krijgt een dobbelsteen. Het doel is om zo snel mogelijk alle pionnetjes om te draaien. Dit kunnen de spelers doen door te dobbelen. Het getal wat er gedobbeld wordt is het nummer van de pion. Eén van de spelers rent naar deze pion om deze om te draaien. Wordt een nummer gedobbeld van een pion dat al om ligt? Dan moet deze pion teruggedraaid worden.

5.      Hoepelbal

Dit korbalspelletje kan gespeeld worden in verschillende varianten. Wij leggen hier de makkelijkste uit. In het onderstaande filmpje zijn nog andere varianten te zien.

Verdeel het team in tweetallen. Iedere persoon krijgt een twee hoepels toegewezen in een verschillende kleur. Bijvoorbeeld: speler één heeft twee gele hoepels en de andere speler twee rode hoepels. Deze hoepels liggen in een vierkant op de grond. Ieder koppel heeft een bal. Het idee is om de bal te laten gooien en omhoog te laten stuiteren in de hoepel van je eigen kleur. Direct moet de tegenstander de bal vangen en in zijn/haar hoepel gooien. Lukt het niet om de bal te vangen? Dan is het punt aan de ander.

6.      Ballenoorlog

Je trekt twee lijnen op zo’n 5 meter van elkaar. Achter iedere lijn staan evenveel spelers met allemaal een bal in de handen. In het midden van del lijnen ligt een grote zachte bal. Het doel is om deze bal over de lijn te krijgen van het team aan de overkant. Spelers kunnen dit doen door de bal die ze hebben tegen de grote bal aan te gooien. Als ze de bal hebben gegooid en de bal ligt in het veld mogen ze deze pakken om vervolgens weer plaats te nemen achter de lijnen.

7.      Hoofd, schouders, knie, teen, bal

Bij dit laatste korfbalspel is de korfbalpaal betrokken. Deze oefening is ook leuk als warming-up oefening. Verdeel de spelers in groepjes van drie bij een korf. Onder de korf staat één speler en twee spelers staan voorin. De bal ligt op de grond tussen de spelers die vooraan staan.

Als trainer roep je hoofd, schouder, knie of teen. Het is aan de spelers voorin om deze commando’s op te volgen door dit lichaamsdeel aan te tikken. Roep je ‘bal’ dan moeten de spelers zo snel mogelijk de bal proberen te pakken. De spelers die als snelst is, wordt de aanvaller en speel de bal naar degene onder de korf. De aanvaller maakt een doorloopbal terwijl de verliezende speler als verdediger dit lastig maakt.

Hopelijk zorgen deze korfbalspelletjes voor veel plezier op de volgende korfbaltraining. Heb jij een favoriet korfbalspel? Laat het ons weten zodat we het kunnen uitproberen. Veel plezier!

Geef een reactie